Burçlar

Yay Burcu Özellikleri

 23 Kasım - 21 Aralık
Gurubu : Ateş

Uğurlu günü : Perşembe

Uğurlu sayı : 3

Uğurlu taşı : Turkuvaz

Uğurlu renkleri : Mor, menekşe moru

Uğurlu çiçekleri : Leylak, salkım, mor menekşe

Uğurlu kokuları : Nergis, menekşe, zambak

Uğurlu müzik : Rock müziği

En bilirgin özelliğiniz : Canlılık

En büyük emeli : Dünya çapında ün

En büyük hatası : Alaycılık

En büyük arzusu : Gezip, görmek

Yay burcu insanları algılama yetenekleri gelişmiş olduğundan maharetlerinin de katkısı ile ele aldıkları her konuda, hususuyla ciddi işlerde ve felsefe konularında başarılı olurlar. Bu nedenle Yay Burcunu tanımlayan sözcük 'Hissediyorum' dur. Yay burcu insanları içtenlikleri ve iyimser yaşam görüşleri ile tanınırlar.

Gençlik dönemlerinde dikkatsiz, heyecanlı ve geleneklere aykırı davranışlar içinde olsalar da, geçmiş hatalarından en çok ders çıkaran kişiler bu burçtan çıkar, yaptıkları yanlışı tekrarlamazlar. Özgürlüklerine aşırı düşkün, patavatsızlık derecesinde pratik insanlardır. Yay'ların yaşam çerçeveleri herhangi bir şekilde kısıtlandığı zaman, içsel dünyalarında  alt üst olurlar. Kısıtlamaya gelemezler.

Düşünmeden risklere atılırlar. Cahil cesareti derler ya işte bu kişilerin çoğu Yay burcudur.  Yayların hayatı yeniliklere olan merakları ile çözümlenebilir. Bilmedikleri şeyleri araştırıp, keşfetmeyi severler. Yaylar çok yönlü ve ayni anda ilgilenebilecekleri birkaç konu olduğunda mutlu olan kişilerdir. Kendilerini yorgun hissediyorlarsa, o konudan sıkılmış demektir. Monotonluktan nefret ederler, hayatlarında sürekli değişimi severler onların yaşam felsefesi  herakleitos un deyişi gibi değişmeyen tek şey değişimdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder