Burçlar

Kova Burcu Özellikleri

21 Ocak - 19 Şubat

Grup : Hava

Uğurlu günü : Pazar

Uğurlu sayı : 4 ve 8

Uğurlu taşı : Amatist, yeşim

Uğurlu renkleri : Koyu mavi, karışık renkler ve tonlar

Uğurlu çiçekleri : Hercai menekşesi, kartopu, kır çiçekleri

Uğurlu kokuları : Sümbül, yasemin

Uğurlu müzik : Modern eserler

En bilirgin özelliği : İşbirliği

En büyük emeli : İlerlemenizi sağlayacak imkanlar

En büyük hatası : Başkalarını beğenme

En büyük arzusu : Yardım



Hayal dünyası sonsuz olmakla beraber, düşünceleri bulundukları anın ilerisinde, akılcı ve hisseldir. Kova 'lar dik başlıdırlar. Kendilerini, dinleyenlerin ne demek istediklerini anlamadıklarını zannederler. Kovaları tanımlayan sözcük 'Biliyorum' dur. Kova burcu insanları sevecen tavırları ile tanınırlar.

Bu kişiler bencil değildirler. Sencildirler. Irk, cinsiyet ve sosyal durumuna aldırış etmeden, bütün insanların ayni olanaklara sahip olmasını isterler. Modern görünüşlerine karşın, inatçı ve bağnaz  olurlar. Onlara yaklaşmak oldukça çok zordur, çünkü ne kadar samimi davranırlarsa davransınlar, arada her zaman bir mesafe bırakırlar. Kişisel özgürlükleri onlar için o denli önemlidir ki, bu yüzden en yakın ilişkilerini bitirebileceği gibi, yine özgürlükleri adına her türlü özveride bulunurlar.

Bu yüzden Kovalara aile ortamı biraz zor gelir. Genellikle yeni bir şeyler keşfetmek için çabada bulunurlar. Belli ilkeleri sonuna dek savunmaları onları hiç rahatsız etmez. Kova Burcunu tanımlamak her zaman kolay değildir. Farklılığını karşısındaki kişiye hissettirmek onun için zor olsa da, onlar garip bir şekilde Kova'nın etkisinde kalırlar. Özgürlüğünden asla vazgeçmeyen Kova'lar için her şey söylenebilir, fakat asla dürüstlüğünden şüphe edilemez.
Yaşamın bilgi ve deneyim olduğunun bilinciyle, azimli ve inatçı bir şekilde her konuda iyi bir öğrencisidirler.. Gençlik çağlarındaki deneyimleriyle, ileri yaşlarda oldukça birikimleriyle öne çıkarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder